top of page

Prof. Stanislav Grof a zástupci opavského centra Holos se setkali s Dagmar Havlovou


Významný americký psychiatr českého původu, zakladatel oboru transpersonální psychologie, Stanislav Grof se během své návštěvy České republiky setkal s paní Havlovou, předsedkyní správní rady Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE97, které poděkoval za poskytnutí záštity nad přednáškou Stanislava Grofa z oboru transpersonální psychologie s názvem „Návrh zásadní revize psychiatrie, psychologie a psychoterapie."

Přednáška, které se zúčastnilo téměř 300 odborníků z celého světa, se uskutečnila 30. - 31. srpna 2014 v aule ČVUT - Betlémské kapli v Praze. Dagmar Havlové rovněž poděkoval Milan Hrabánek, zástupce opavského občanského sdružení Holos, které návštěvu Stanislava Grofa v České republice a v Polsku organizuje.

Stanislav Grof s Dagmar Havlovou tak navázali na předchozí setkání z roku 2007, kdy Stanislav Grof obdržel od manželů Havlových cenu VIZE97 za své dílo překračující tradiční rámec vědeckého poznání.

Díky tomu, že opavské sdružení Holos ve své každodenní práci uplatňuje vědecký přístup Stanislava Grofa a tím významně přispívá k rozvoji oboru transpersonální psychologie v České republice a Polsku, si z návštěvy v Nadaci přivezlo i příslib další spolupráce nad projekty, kterými se Holos zabývá.

45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page