top of page

V Praze proběhla přednáška prof. Stanislava Grofa na témata „Psychospirituální krize“ a „Architektur


Ve dnech 15. – 16. prosince 2014 se Centru současného umění DOX v Praze uskutečnila přednáška významného amerického psychologa a psychiatra českého původu prof. MUDr. Stanislava Grofa.

Stanislav Grof je psychiatr s více než 50letou zkušeností ve výzkumu léčebného, transformačního a heuristického potenciálu změněných stavů vědomí. Je jedním ze zakladatelů a hlavních teoretiků transpersonální psychologie. Společně se svou ženou Christinou vyvinuli techniku holotropního dýchání.

Dvoudenní přednášky se zúčastnilo více než 150 lidí z celé České republiky. Stanislav Grof navázal na tématiku srpnové přednášky v Betlémské kapli v Praze a do hloubky rozvíjel témata psychospirituální krize a architektura emočních a psychosomatických poruch, tentokrát v českém jazyce.

Posluchači se dozvěděli podrobnosti o možnostech diagnostiky psychospirituální krize, o jejích spouštěčích a jejích rozličných formách od šamanské krize přes zážitky UFO až po závislosti. Stanislav Grof také přednášel o způsobech terapie psychospirituální krize a jejím potenciálním přínosu pro jednotlivce i celou společnost.

Přednášku v rámci svých vzdělávacích a osvětových aktivit zorganizovalo občanské sdružení Holos, které ve své činnosti uplatňuje a rozvíjí poznatky Stanislava Grofa včetně využívání léčivého potenciálu holotropních stavů vědomí.

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page