top of page

Hejtman Moravskoslezského kraje převzal záštitu nad přednáškou Stanislava Grofa


Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. hejtman Moravskoslezského kraje převzal v pondělí záštitu nad přednáškou světoznámého psychiatra Prof. MUDr. Stanislav Grofa, Ph.D. o psychospirituální krizi. Akce se koná v neděli 18.6. 2017 od 9 hodin v prostorách Akademického filmového klubu - kino Vesmír v centru Ostravy. Zájem převýšil očekávání a prostory Vesmíru nabízejí také symbolicky nový rozměr a kapacitu.

S radostí oznamujeme, že hejtman Moravskoslezského kraje udělil svou záštitu výjimečné události, která se koná již tuto neděli. Profesor Stanislav Grof přijíždí natáčet film, přednášet a podpořit osvětovou kampaň Mezinárodního transpersonálního centra Holos, která se zaměřuje na fenomén a téma psychospirituální krize.

Lidé procházející touto krizí jsou vrženi z vnějšího do svého vnitřního světa, což pro ně může být obrovskou příležitostí k osobnímu růstu. Jde o samoozdravný proces naší psyché i celé společnosti.

Obvykle jsou však tito lidé považováni za nemocné a příznaky krize jsou potlačovány, což ale nevede k uzdravení. Je potřeba umět rozeznat psychospirituální krizi od jiných psychických potíží a adekvátně s ní pracovat. Stanislav Grof půjde v rámci osmihodinové přednášky do hloubky této problematiky, která je tak výbornou příležitostí pro vzdělávání laické i odborné veřejnosti. Již v tuto chvíli je na přednášku přihlášena řada psychologů, lékařů, lidí z pomáhajících profesí či pracovníků krizových center a bude tak mít jistě velký pozitivní dopad na práci s klienty v oblasti duševního zdraví, což je jejím hlavním cílem.

Stanislav Grof v cyklu svých přednášek v České republice navazuje na loňské květnové vystoupení v Gongu. Situace se letos opakuje, zájem o jeho přednášku převýšil očekávání.

Vzhledem ke vstřícnosti Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě, se přednáška uskuteční v sále Akademického filmového klubu - kina Vesmír v centru Ostravy. Symbolický nový rozměr prostoru navýší také výrazně kapacitu návštěvníků.

Profesor Grof se do České republiky opět vrátí na podzim, kdy jej čeká program zahrnující přednášky na témata Psyché a Eros o psychospirituálním pohledu na lidskou sexualitu a Psyché a Kosmos, kde poprvé v České republice vystoupí společně s průkopníkem archetypální astrologie Richardem Tarnasem.

Stanislav Grof bude na podzim také jedním z hlavních mluvčích Mezinárodní transpersonální konference v Praze, historicky největší světové setkání odborníků v oblasti transpersonálních oborů.

187 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page